Sosyal Medya Kampanya Yönetimi Nedir?

Sosyal Medya Kampanya Yönetimi Nedir?

Sosyal Medya üzerinde kişi ya da firmalar çeşitli kampanyalar düzenlemektedirler. Yarışma, çekiliş gibi kampanyaların sosyal medya platformları üzerinde planlama, yönetim, sonuçlandırma ve raporlama süreçlerini içeren tüm faaliyetlere Sosyal Medya Kampanya Yönetimi denir. Gerçekleştirmek istediğiniz kampanyanın hedef kitleye etkin bir şekilde ulaşması, etkileşim oluşturması ve geri dönüş sağlaması için bu sürecin profesyonel bir ekip tarafından yönetilmesi faydalı olmaktadır.

Dijital medya ajansları tarafından sürdürülen Sosyal Medya Kampanya Yönetimi, kampanyanın başlangıcından sonucuna kadarki adımların planlanarak etkin bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Her adımın planlanması, sosyal platform seçimi, kampanyanın raporlanması gibi süreçler başarılı bir kampanya gerçekleştirmenizi sağlayacaktır.

Sosyal medyada atılacak her adım büyük bir planlama gerektirir. Etkin bir kampanya yönetiminde de tercihiniz profesyonel bir Dijital medya ajansı olmalıdır. Aksi taktirde kampanyanız gerekli ilgiyi görmez, hedeflediğiniz kitleye ulaşmaz ya da kampanya sürecinde güvenilirliği ile oluşturacağı soru işaretleri kampanyanın size yarardan fazla zarar verme ihtimali ortaya çıkabilir.

Sosyal Medya Kampanya Süreci Nasıl İşler ?

Sosyal medya kampanya yönetimi sürecinin en önemli ve ilk adımı planlamadır. Planlama için öncelikli olarak aşağıdaki soruların cevaplanması gerekmektedir.

  • Sosyal medya kampanyasının şekli ve konusu ne olacak?
  • Kampanya katılım şartları neler olmalıdır? (Mümkün olduğunca az şart konması katılımı ve ilgiyi arttırmaktadır.)
  • Sosyal medya kampanyasının süresi, başlangıç ve bitiş zamanı nedir?
  • Ulaşılması istenen hedef kitle kimdir?
  • Kampanya sonucunda ne ödül verilecek?
  • Kampanyanın sonuçlandırılması kim tarafından ve ne şekilde yapılacak? (Sonuca yönelik olabilecek güvensizlik kampanyanın yarardan çok zarar vermesine neden olacaktır.)

Sosyal medya kampanyasının planlamasının ardından Sosyal medya kampanyasının hangi sosyal platformlarda ( Facebook, İnstagram, Twitter vs.) sürdürüleceğinin belirlenmesi ve çalışmaların başlatılması gerekmektedir. Sosyal medya kampanyasının sona ermesinden sonra geri dönüş ve etkileşim oranları hakkında raporlar hazırlanarak değerlendirilmelidir.