SEO Analiz ile Elde Edilen Sonuçlar Nasıl Düzenlenmektedir?

SEO Analiz ile Elde Edilen Sonuçlar Nasıl Düzenlenmektedir?

SEO bugün dijital mecra üzeriden markaların kendilerini ispat etme ve inşa etme çalışması olarak bilinmektedir. Bir kurum ya da marka SEO’nun tüm mecralarını başarı ile yönettiği takdirde kısa süre içerisinde kendi sektörüne dair zihinlerde yer etmeyi, markalaşmayı hatta sektörün lideri ve bilirkişi olmayı başarmaktadırlar. SEO bu kadar önem arz ettiği için doğru bir çalışma yapılıp yapılmadığını tespit etmek ve çözüm oluşturmak için SEO analiz hizmeti almak kaçınılmazdır. Aksi takdirde bir firma ya da kurum ne kadar başarılı bir SEO hizmeti aldığını iddia etse de bu başarılı SEO çalışmasını devam ettiremediği takdirde iddiasının tersi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

SEO Analiz ile Elde Edilen Sonuçlar Nasıl Düzenlenmektedir?

SEO çalışmaları hem site içi hem de site dışı çalışmalar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu bağlamda SEO analiz ile elde edilen raporlar da ikiye ayrılmaktadır. Site içi SEO çalışmaları, sitenin kurulum aşamasındaki kodlamaların doğru yapılması, özgün içerik oluşturulması ve doğru anahtar kelimelerin kullanılması ile yapılır. Şu an okuduğunuz içerik de bulunan özgün yazı ve doğru anahtar kelime seçimi site içi SEO çalışmasına başarılı bir örnek teşkil etmektedir.

SEO analiz site içi bir SEO çalışmasını incelerken bu özelliklerden yola çıkarak bir sonuç listesi oluşturur. İçerik özgün değilse, gereksiz ve fazla anahtar kelime kullanımı varsa raporda bunlar çıkar. Ayrıca sitenin kurulum aşamasında gereksiz HTML kodları, CSS kodları ve JS kodları var ise (gereksiz demek yerine eski usul demek daha doğru olur.) Raporda bunlar da ortaya çıkar. Aslında SEO tabanlı olmasına rağmen sitenin neden yavaş açıldığının da cevabı bulunabilir. Yapılan çalışmalar doğrultusunda SEO analiz ile ortaya çıkan eksiklikler giderilerek SEO’nun gerçek işlevini yerine getirmesi sağlanır. Örneğin çıkan analiz raporlarına göre eski usul bir kodlama yapıldığı tespit edildiyse GZIP programı ile bu kodlar sıkıştırılır ve arama motorunun daha hızlı siteyi tarayıp sonuç vermesi sağlanır. Böylece site bir anda ivme kazanır ve daha hızlı bir ziyaretçi trafiğine girer.